لینک های مفید

خبر

انجمن

آمار سایت

  • 0
  • 144
  • 68

افتتاح دفتر اصفهان

افتتاح دفتر انجمن جغرافی دانان ایران در دانشکده علوم جغرافیایی دانشگاه اصفهان

دفتر انجمن جغرافیدانان ایران با حضور دکتر هرسیج سرپرست دانشگاه اصفهان و دکتر کامران رییس انجمن جغرافیدانان ایران در محل دانشکده علوم جغرافیایی دانشگاه اصفهان افتتاح شد.

دفتر انجمن جغرافیدانان ایران با حضور دکتر هرسیج سرپرست دانشگاه اصفهان و دکتر کامران  رییس انجمن جغرافیدانان ایران در محل دانشکده علوم جغرافیایی دانشگاه اصفهان افتتاح شد.

به گزارش وب سایت خبریuinews  دکتر حسین هرسیج سرپرست دانشگاه اصفهان در این مراسم ضمن اشاره به برنامه های راهبردی مبتنی بر جامعه محوری و تمدن سازی در دانشگاه اظهار داشت: مسئله محوری مبتنی بر حل مشکلات و مسائل جامعه از اولویت های دانشگاه اصفهان است.  

دکتر هرسیج افزود: دانشکده علوم جغرافیایی از پتانسیل بسیار خوبی برای شناسایی و ارایه راهکار برای حل مشکلات جامعه، برخوردار است.

وی همچنین ضمن تاکید بر اهمیت برنامه ریزی در سطح منطقه و کشور تصریح نمود: باید از طریق آمایش شهر و منطقه نیازهای جامعه شناسایی و برنامه ریزی علمی در راستای حل این نیازها انجام شود.

دکتر هرسیج افتتاح دفتر انجمن جغرافیدانان ایران در دانشگاه اصفهان را در قالب بحث جامعه محوری و تمدن سازی بسیار کارآمد و ضروری دانست و بر این مهم تاکید نمود.

وی افزود: نگاه ما به نقش تمدنی است و همان گونه که ایرانیان نقش کلیدی در تمدن اولیه داشتند، اکنون ما نیز با تاسی از بیانیه گام دوم انقلاب  و به عنوان نیروهای متدین، باید در زمینه تمدن نوین اسلامی نقش آفرینی کنیم.

سرپرست دانشگاه اصفهان، همچنین افزایش قدرت نرم را در توسعه کشور ضروری دانست و تصریح نمود: ما به دنبال قدرت نرم افزاری در حوزه تمدن هستیم. انقلاب اسلامی بر مبنای قدرت نرم افزاری ایجاد شد و امام(ره) از همان ابتدا به دنبال تغییر در افکار بود. بعد از انقلاب ما شاهد هجمه های سخت افزاری بودیم ولی در حال حاضر مشکل اصلی جنگ نرم افزاری است که باید متناسب با تحدید ها ، توانمندی های لازم را ایجاد کنیم.

دکتر هرسیج در ادامه خواستار تنظیم برنامه های آموزشی و پژوهشی دانشکده علوم جغرافیایی مبتنی بر مسئله محوری شد و اظهار امیدواری نمود که راه اندازی اتاق انجمن جغرافیدانان ایران در این دانشکده منشا خیر و اثر باشد.

 

شایان ذکر است دکتر کامران رییس انجمن جغرافیدانان ایران نیز در این مراسم اظهار داشت: امیدوارم با وحدت حول محور عدالت بتوانیم اهداف امام راحل(ره) را به منصه ظهور بگذاریم.

وی همچنین ضمن بیان اهمیت دانشکده علوم جغرافیایی تصریح نمود: دانشکده علوم جغرافیایی دانشگاه اصفهان از جمله دانشکده های مطرح کشور است و با حضور دکتر هرسیج به عنوان رییس دانشگاه این دانشکده می تواند در سطح بین المللی نیز خوش بدرخشد.

دکتر کامران رشته جغرافیا را یکی از مهم ترین و کاربردی ترین رشته های تحصیلی در سراسر جهان دانست و افزود: امروز دانشجویان علوم جغرافیا “گرید” دارند و می توانند شرکت بزنند و همچنین در بخش های تاثیرگذار کشور می توانند استخدام شوند.

وی افتتاح دفتر انجن جغرافیدانان ایران در دانشگاه اصفهان را بسیار حائز اهمیت دانست و افزود: زیر ساخت این افتتاحیه، اخلاص است و هدف آن کمک به رفع نیازهای استان و کشور می باشد.

دکتر محمد حسین رامشت استاد دانشکده علوم جغرافیایی نیز در این مراسم اظهار داشت: خداوند رحمت کند امام خمینی(ره) را که سبب شد انفجاری از جنس نور در ایران به پا شود و عدالت خواهی و معنویت سرلوحه این انقلاب باشد.

وی در ادامه افزود: محور اصلی کار انجمن جغرافیدانان ایران مبتنی بر آمایش سرزمین است.

دکتر رامشت بسیاری از مخاطرات زیست محیطی را ناشی از اموری دانست که بر اساس اصول آمایش سرزمین نبوده است. جغرافیدانان ایران سعی می کنند با همکاری اقتصاد، مدیریت و ژئوپولتیک، شیوه نامه هایی از آمایش سرزمین را عملی کنند و در رفع مشکلات ایجاد شده سهیم باشند.

دکتر مسعود تقوایی رییس دانشکده علوم جغرافیایی نیز ضمن ابراز خورسندی از راه اندازی این دفتر در دانشکده اظهار داشت: دانشکده علوم جغرافیایی برای هرگونه همکاری در سطح استان، کشور و بین الملل اعلام آمادگی می نماید و در این راستا تفاهم نامه هایی را آماده نموده که مبنای کار برای حل مشکلات به خصوص مشکلات استانی است.

 

منبع: https://ui.ac.ir
تاریخ:
۱۴۰۰/۱۱/۱۴

ششمين کنگره بين المللي جغرافيدانان

ششمين کنگره بين المللي جغرافيدانان جهان اسلام

ششمين کنگره بين المللي جغرافيدانان جهان اسلام در آذرماه سال 1399 به ميزباني دانشگاه خوارزمي برگزار خواهد شد.

محورهاي کلي:

ويژگي هاي محيطي و همگرايي و پيشرفت کشورهاي اسلامي

برون رفت از چالشهاي سياسي و همگرايي و پيشرفت کشورهاي اسلامي

ويژگي هاي اقتصادي و همگرايي و پيشرفت کشورهاي اسلامي

ويژگيهاي فرهنگي و جمعيت و همگرايي و پيشرفت کشورهاي اسلامي

جغرافيدانان و همگرايي و پيشرفت کشورهاي اسلامي

زمان برگزاری 1399/09/27 – آذرماه 99 به صورت مجازی

مهلت ثبت نام و ارسال مقاله : 1399/08/27

مکان برگزاري: تهران دانشگاه خوارزمی

خواهشمند است به وبگاه ذیل مراجعه نمایید:

http://irangeography99.khu.ac.ir

«جغرافیای جامع ایران»

مجموعه کتاب جغرافیای اجتماعی ایران

«جغرافیای جامع ایران» زیر نظر کاظم موسوی بجنوردی، رئیس مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی با مدیریت علمی و سرویراستاری دکتر عباس سعیدی، از سوی انتشارات مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی چاپ و منتشر شد.

مرکز دائرۀالمعارف بزرگ اسلامی طی بیش از سی سال کوشش در راه پیشبرد اهداف فرهنگی ـ علمی کشور، در کنـار تألیف و تدویـن مجلدات مختلـف «دائرۀالمعارف بزرگ اسلامی» به زبان فارسی و ترجمۀ آن به زبانهای عربی و انگلیسی و همچنین تألیف چند دائرۀالمعارف جامع دیگر، از دهۀ گذشته، تدوین آثار مرجع دربارۀ ایران را در دستور کار و برنامه‌های خود قرار داده است. «جغرافیای جامع ایران» تنها یکی از این آثار است که ویرایش نخست آن در دسترس جامعۀ علمی کشور و همۀ علاقمندان به این سرزمین قرار می‌گیرد.

شناخت ویژگیهای جغرافیایی هر سرزمین، نه تنها بسترساز آگاهیهای عمومِ مردمان نسبت به محیط زندگانی خویش است، بلکه مبنای دانسته های لازم برای آموزش جوانان و تصمیم سازیهای فرهنگی- اجتماعی و اقتصادی- سیاسی مسئولان و کارشناسان هر کشوری است. مجموعۀ 5 جلدی “جغرافیای جامع ایران” را می توان نخستین تلاش چندسالۀ استادان و پژوهشگران و محل آزمونی برای “کار جمعی علمی” در راستای شناخت همه جانبه و معرفی جغرافیای سرزمین ایران بشمار آورد.

بسترسازی و تدارک «جغرافیای جامع ایران» از سوی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، بیشتر بر اهداف زیر استوار بود:

الف ـ شناخت همه جانبۀ کشور، شامل خصوصیات محیطی ـ اکولوژیک و نیز ویژگیهای اجتماعی ـ اقتصادی و سیاسی سرزمین؛ ب ـ ارائۀ مرجعی علمی و مستند برای استفادۀ آحاد مردم، به‌ویژه نخبگان و تحصیل‌کردگان، کارشناسان، مدیران و تصمیم‌سازان کشور به‌منظور شناخت بهتر خصوصیات سرزمین.

در تدوین این مجموعه، تلاش شده است، مباحث مختلف، ضمن برخورداری از استقلال موضوعی، به نحوی پیوسته و مرتبط و به دنبالِ هم تنظیم و تدوین گردد، هرچند بیشتر به سبب حجم مطالب، در مجلدات مختلف، به شرح زیر، ارائه شده است:

جلد نخست: ویژگیهای محیط طبیعی ایران

جلد دوم: ویژگیهای تاریخی- سیاسی و جمعیت

جلد سوم: تقسیمات کشوری: استانها

جلد چهارم: شیوه های زیستی و سکونتگاههای انسانی

جلد پنجم: شهرنشینی و اقتصاد

آشکار است که تدوین شایستۀ جغرافیای جامع ایران مستلزم کار جمعی بود. به سخن دیگر از الزامات اوليۀ تدوین چنین اثری جامع دربارۀ جغرافيای سرزمين پهناور ايران که حاوی مباحثی همچون زمين‌شناسی تا اقليم، منابع طبیعی، جمعيت‌شناسی، شیوه‌های متنوع زندگی اجتماعی تا فعاليتها و روابط اقتصادی و سياسی باشد، همیاری نیروهای دانا و نخبه در زمینه‌های مطالعاتی مختلف بود.

مجموعه چشمگیری از محققان طراز اول در تدوین این اثر مشارکت داشته‌اند؛ از جمله: دکتر منیژه احمدی، دکتر محمدحسین آدابی، مهندس احمد آرین‌نیا، دکتر عیسی ابراهیم‌زاده، دکتر مصطفی ازکیا، دکتر جواد اطاعت، دکتر بهرام امیراحمدیان، پروفسور اکارت اهلرس، مهندس کامبیز بهرام سلطانی، دکتر کمال پولادی، دکتر پرویز پیران، دکتر حسین تقدیسی، دکتر جمیله توکلی‌نیا، شیوا جعفری، دکتر محمدحسین جزیره‌ای، دکتر صدیقه حسینی حاصل، دکتر سعید حکیمی، دکتر فضیله خانی، دکتر محمدحسین رامشت، دکتر بیژن رحمانی، دکتر عبدالرضا رحمانی فضلی، دکتر حسن رضایی باغ‌بیدی، دکتر محمدتقی رضویان، دکتر عباس سعیدی، مهندس مانی سعیدی، دکتر رضا شعبانی، دکتر ناصر شفیعی ثابت، دکتر اسماعیل شهبازی، مهندس گودرز شیدائی،دکتر اسماعیل شیعه، دکتر جواد صفی‌نژاد، دکتر گیتی صلاحی اصفهانی، دکتر مهدی طالب، دکتر مصطفی طالشی، دکتر فرهاد عزیزپور، دکتر اسماعیل علی‌اکبری، دکتر بهلول علیجانی، مهندس اسکندر فیروز، دکتر منصور قربانی، دکتر کیانوش کیانی هفت لنگ، دکتر محمدحسن گنجی، مهندس کاوه معصومی، دکتر مصطفی مؤمنی، دکتر داریوش مهرشاهی، دکتر عبدالحمید نظری، دکتر علی‌اصغر نظری، دکتر اصغر نظریان، دکتر محمد نمکی

مخاطبان این مجموعه همۀ دانشوران، پژوهشگران، کارشناسان و دانشجویان و نیز همۀ آحاد علاقمند به جغرافیای ایران است. اکنون، ویرایش نخست این مجموعه در دسترس علاقمندان به شناخت، آبادانی و سربلندی کشور قرار دارد. علاقمندان برای کسب اطلاع بیشتر می توانند با فروشگاه انتشارات مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی: ۰۲۱۲۲۲۹۷۶۷۷؛ ۰۹۱۲۷۳۶۲۶۸۴ تماس حاصل نمایند.

آخرین دیدگاه‌ها

دسته‌ها

فهرست